derde dag van de retraite
Door: lutoban
Blijf op de hoogte en volg Jos
05 Oktober 2011 | Nederland, Amsterdam
Ook had Ken voor handdoeken gezorgd die ik ook niet bij had. Het gaat me elke dag wat beter. De eerste nacht was zwaar maar inmiddels heb ik mijn kamer in de Kuti wat beter in kunnen richten. Ik heb iets meer verzachtend materiaal op de plank gelegd waar ik op slaap maar het blijf hard om op een plank te slapen. Het valt me ontzettend mee dat hier nauwelijks ongedierte zit. De omgeving is prachtig en rustgevend. Op het terrein hier lopen herten, eekhoorns, kippen, honden, katten etc. vrij rond. Het is slecht weer vandaag, de regen valt loodrecht naar beneden. Gelukkig had ik een paraplu meegenomen. Elke dag maak ik 3 of 4 keer een wandeling van 20 minuten. Vanmiddag is de eerste van de twee Boeddhistische lessen die gegeven wordt door Ajahn Martin. Een heel ritueel, eerst alles klaarmaken voor hem. We maakten met zijn allen het platform schoon waarop hij ging zitten en ook de ruimte waar wij als toehoorders gingen zitten. Ook zit hij net iets hoger dan wij als toehoorders. Hij wist uit het voorgesprek dat ik pijn heb en dat kwam in zijn gesprek ook wel terug. Alles wat hij verteld heeft daar moet ik eerst eens goed over na denken maar hij heeft me wel stof gegeven om over na te denken. Na zijn les ben ik teruggegaan naar mijn kamer.