Mooie busreis
Door: lutoban
Blijf op de hoogte en volg Jos
25 April 2011 | Nederland, Amsterdam
Vandaag begonnen met het openen van smsjes van Ritchel, hoe dankbaar ze is en dat ze aan de voorwaarden zal voldoen die wij gesteld hebben. Ik ben op tijd opgestaan en maak voor het eerst een complete busreis van Cebu City naar Dumaguete. Ik heb er 5 uur over gedaan maar heb met volle teugen genoten. Een oversteek met een boot met de bus erop breekt de reis even. De boot gaat van Bato (Cebu ) naar Tampi (Negros). Ik zat eerst naast een Filippino die zijn hele levens verhaal deed. Toen deze uitgestapt was kwam de man die voor mij in de bus zat naast mij zitten. Hij had ons hele gesprek gehoord en had daar een uitgesproken mening over. Het was een man geboren op de Filippijnen maar heeft bijna zijn hele leven gewoond in Amerika. Die man heeft me veel informatie gegeven hoe je hier met instanties om moet gaan. Als voorbeeld gaf ik hem de geldstroom binnen de Stichting Lutoban en hij vertelde me dat de mannier die wij hanteren, door geld over te maken direct naar de projecten vaak via projectleider Joop schmidt de enige juiste manier is. Hij deed ook nog een boekje open over hoe corrupt het hier is. Ik heb deze week nog een afspraak met hem want hij verblijft vlak bij mijn huis. Vanavond nog even een pilsje pakken bij Why Not en dan slapen en op tijd naar mijn huis in Lutoban.