Dag 24 t/m 26
Door: lutoban
Blijf op de hoogte en volg Jos
04 April 2016 | Filipijnen, Negros
Toen ik vanmorgen wakker werd voelde ik mijn schouders. Ik heb René op zijn kamer gebeld en gezegd dat ik niet terug ging naar White Sands. Een alternatief is het is het Mountain VieuwNatures Park in de bergen bij Cebu City. Mooie vergezichten daar en er zitten wat dieren opgesloten, slangen apen en vogels. Er was ook een restaurant en een zwembad. Daar zijn we ook nog even geweest en daar ben ik wijselijk niet in de zon gaan zitten. Rond 18:00 waren we weer terug in het hotel. Willem komt vandaag naar Cebu City om met ons ergens een biertje te gaan drinken en afscheid te nemen van René die volgende week donderdag terug vliegt.
Dag 25, 2 april 2016
Voor de eerste keer kom ik op het vliegveld en de incheckbalie is gesloten. Door het drukke verkeer in Cebu City zijn we te laat. Maar gelukkig is de Filippina achter de balie van Cebu Pacific bereid om ons toch nog op de vlucht te krijgen. Om 11:00 zijn we gearriveerd in Dumaguete waar Amay ons op stond te wachten Hetzelfde ritueel, René met het busje naar Lutoban en ik met de motor naar Lutoban. Het werk in het huis gaat langzaam maar goed ik heb nog 7 weken. Vanavond en rustige avond hier in Lutoban. Toen ik dit afsloot wist ik niet dat de avond anders zou verlopen. Plotseling stond er een groep van 7 politiemensen met een arrestant voor de deur. De man lag slapend op het strand en dat was een onbekende man met een warrig verhaal. Toen ze bij mijn huis aankwamen hebben we hem eerst eten gegeven en daarna is hij naar het politiebureau in Zamboanguita gebracht. Daar wordt hij opgesloten en uitgezocht waar hij vandaan komt.
Dag 26, 3 april 2016
Zondag rustdag zou je denken. Maar ze werken vandaag door in de kamer van René omdat hij donderdag alweer naar huis gaat.Mark mijn Australische neighbour is langs geweest en heeft me uitgenodigd om te komen zwemmen. Echt prachtig zoals hij woont. Maar voordat ik naar hem toe ging ben ik bij MCP ( Marine Conservation Philippines http://www.marineconservationphilippines.org) langs geweest. Dit onderzoeksinstituut en een botanische tuinligt tussen ons huis en dat van Mark Alland op een steenworp afstand. Nooit geweten maar nu heb ik tijd om de omgeving in kaart te brengen. In de avond ben ik gaan kijken naar het vrouwen volleybaltoernooi waar Mary Jane deel uit maakt van een team. Ze stonden met 1-0 achter. Om ze te stimuleren heb ik ze gesponsord voor morgen als de finale is van het toernooi en ze wonnen uiteindelijk met 3-1. Het kostte me wel Peso 1000 omgerekend Euro 20,-. De dames waren door het dolle heen. A de feestelijkheden van de overwinning op tijd gaan slapen. Niet veel te doen in Lutoban lekker rustig.