31 t/m 4 november 2015
Door: lutoban
Blijf op de hoogte en volg Jos
05 November 2015 | Filipijnen, Manilla
Lee werd vanmorgen door Nim op de motor naar mijn hotel in Udon Thani gebracht. Ik zou met Lee vandaag wat rondstruinen in Udon Thani en Nim zou hem dan weer om 19:00 ophalen. We hadden besloten om naar de markt te gaan maar er was nog niet veel open. Het is meer een middag en avondmarkt. Er is in Udon Thani een grote shopping mall waar we eerst nog wat geregeld hebben, geld wisselen en ik heb nog naar een andere telefoon gekeken. Op de middag hebben we op de markt gegeten en hebben daar nog wat dingen aangeschaft. Rond 16:00 zijn we op zoek gegaan naar een leuk barretje waar we natuurlijk teveel gedronken hebben. Toen de vrouw van lee hem op kwamhalen was Lee nog opperbeste stemming. Ik ben daarna een uur of twee gaan liggen en ben ’s avonds nog een biertje gaan drinken met een Australiër en een Engelsman. Damen naar de finale gekeken van het Rugby. Uitslag????
Zondag 1 november 2015
Nim had voor mij vervoer geregeld. Om 12:00 zou ik opgehaald worden. Ik had gisteren al een telefoon gezien en heb die vanmorgen gekocht. Vanmiddag niet veel gedaan want gisteren was toch een vermoeiende dag. We hebben lekker op het nieuwe terrasje met zijn tweeën zitten kletsen en ik heb Lee nog wat computerles gegeven. Nim kan heel goed koken dus we hebben lekker gegeten vanavond. Lee en ik hebben nog een film gekeken en het blijft vanavond rustig verder.
Maandag 2 november 2015
Ik was al op tijd wakker en heb samen met Lee zitten ontbijten. Nadat we gegeten en koffie en koffie gedronken hadden ben ik met Lee mee gaan wandelen. Hij loopt elke morgen een kilometer ook dat is nog een afstand die ik kan overbruggen. We hadden besloten om met de motor naar Tesco/Lotus te gaan, een groot warenhuis. Zelf had ik nog wat dingen nodig en dat is echt een gigantische winkel waar ze alles verkopen. Het is wel opletten als je hier zelf motor rijdt. Links dus!!! Maar het is gelikkig allemaal goed gegaan. Vanmiddag komt er een kennis van Nim om me te masseren. Ze vroeg 1 of 2 uur en ik heb daarop gezegd begin maar met 1 uur. Het werd dus 2 uur. De communicatie blijft mijn grootste probleem in Thailand er wordt te weinig en slecht Engels gesproken. Na de massage hebben we nog lekker buiten gezeten en kwam Geir een Noor die met de zus van Nim getrouwd is nog even langs met zijn familie die overgekomen was uit Noorwegen.
Dinsdag 3 november 2015
Door de warmte werd ik vandaag pas rond 9 uur wakker. Na het ontbijt is Lee begonnen met het maken van twee hele kleine vitrinekastjes voor mij. Een paar jaar terug heb ik een paar mooie Boeddhabeeldjes gekocht en Lee zou nog altijd een kastje voor mij maken. Lee is daar echt handig in en maakt dat allemaal van gebruikt hout. Mijn beeldjes liggen in Nederland dus gaan we vanmiddag even naar beeldjes kijken zodat de afmetingen goed zijn. Ook gaan we vanmiddag zwemmen. Op een korte afstand van Lee’s huis ligt een schitterend zwembad. Toen we daar aankwamen konden we weer meteen omdraaien. Ze waren het bad aan schoonmaken. Eind van de week, nieuwe poging!
Woensdag 4 november 2015
Vandaag gaan Lee en ik naar het centrum van Udon Thani. We nemen daarvoor een taxi zodat we nergens rekening mee hoeven te houden. Het verkeer en alcohol gaat hier zeker niet samen. We waren er veel te vroeg omdat we per sé ook naar de avondmarkt wilden. Maar het liep allemaal wat anders maar wel leuk. Nadat we de nodige dingen gekocht hadden besloten we een biertje te gaan pakken en het bleef niet bij een!!!! We zijn nog even over de avondmarkt gelopen en waren rond 8 uur thuis.